Plastične kace

Plastične kace ili otvoreni vertiklani nadzemni  plastični rezervoari sa poklopcem koji se može rastavljati (skidati i po potrebi ponovo stavljati) imaju veliku primenu u poljoprivredi, domaćinstvu, maloj privredi i industriji. Njihova prvobitna primena je počela u fermentaciji voća (šljive, dženarike, dunje, jabuke, čuvanje kljuka i grožđa) i fermentaciju povrća (plasticne kace za kiseli kupus i druge vrste turšije).

Koriste se kao rezervoari za vodu, skladištenje raznih tečnosti, kace za vodu, vino, rakiju, alkohol, stočnu hranu, kukuruz, pšenicu odnosno svih vrsta zrnastih i praškastih materija i prozvoda, sve vrste hemikalija i slično.DA ne bude zabune plastične kace u nekim delovima regiona nazivaju bačve, gde se ustalio naziv kao plastične bačve za vodu.

Plastične kace mogu sve da izdrže i ne postoji materija koja se ne može u njima skladištiti.

Kada su se pojavile pre 30 godina na tržištu prva namena im je bila samo da zamene drvene kace za fermentaciju povrća za alkohol. Zbog mnogobrojnih prednosti sve više su osvajale tržište i sve više se primenjivale u raznim segmentima.

Plastične kace imaju prednost:

  • Lake su i pogodne za premeštanje sa jednog mesta na drugo
  • Nemaju ukus i miris pa ne menjaju sastav materije koja je u njima
  • Lako se održavaju što im omogućava višestruku namenu
  • Otporne su na UV zračenje pa se zbog toga mogu koristiti na otvorenom prostoru
  • Postojane su i na niskim temperaturama do -30
  • Mogu izdržati i visoke temperature do 60 stepeni
  • Priključci, poklopci, pokazivači nivoa i ostali elementi rade se po zahtevu kupca
  • Kacu postvljati samo na ravnu podlogu
  • Kaca sa sadržajem ne može se pomerati bez palete
  • Mehanička oštećenja moguće je otkloniti ponovnim zavarivanjem

Agro Plastika prozvodi plastične kace u zapreminama od 500 litara do 5000 litara. Plastična kaca može imati poklopac koji se lako skida i stavlja. Plastične kace su mnogo praktičnije u odnosu na metalnu burad, ili stare drvene bačve, u našoj praksi i višegodišnjem iskustvu uspešno su zamenile metalne tabarke za destilovanje rakije i vode.

Dimenzije kace od plastike

Plasticne kace Agro Plastika iz Osečine proizvodi kace različitih dimenzija i osim standardnih  koje su navedene u tabeli ispod, moguće je po želji kupca uraditi plastične kace bilo koje veličine i zapremine

Zapremina (l)

500

1000

1500

2000

3000

4000

5000

Prečnik D (Ø mm)

800

1000

1200

1300

1600

1600

2000

Visina H (mm)

1000

1300

1350

1500

1500

1500

1600