Rezervoari iz Osečine na samo da je poznata po proizvodnji cisterni, rezervora i plastičnih kaca, već u svom proizvodnom programu proizvodi plivajuće plastične pontone za splavove, marine, katamarane, buriće za splavove i slično. Osobine plastičnih pontona kao što su vrlo mala masa, ali zato velika nosivost, stabilnost, plići gaz i troškovi održavanja koji praktično i ne postoje, su prednosti koji čine da su ovi proizvodi poslednjih godina istisnuli sve ostale proizvode od drugih materijala.

Pontoni zamena za burad na splavovima

U potpunosti mogu zameniti metalnu burad za pontone i splavove, ili kuće na vodi, mogu se praviti različitih dužina i prečnika po zahtevu i potrebi kupaca. Izgradnja marina za vezivanje čamaca ili ribnjaka (sa kavezima) su takođe jedan od načina njihove primene.

Sigurnost pontona i burića je mnogo veća od istih naprevljenih od metala. Imaju komore, tako da ih je nemoguće potopiti. Manja masa plastike od kojih su urađeni pontoni ima posledicu da vrši manje opterećenje na spojevima, a samim tim i manja naprezanja metalne konstrukcije, što omogućava veću nosivost.

Pogodni za katamarane i trimarane zbog dobrih plovnih osobina, male mase i lakog montiranja. Zato se i koriste za katamarane za turističke brodiće i prevoz putnika.

Matrijal od kog su napravljeni se može reciklirati i nije mu potrebno bilo kakvo dodatno održavanje.